Translate

sâmbătă, 30 martie 2019

O VESTE FOARTE BUNA 


    In 29 martie am gasit o pereche cuibaritoare, mult asteptata si dorita de mine. Am facut multe fotografii si intentionez sa urmaresc evolutia. Pentru ca pasarile au foarte multi dusmani e cel mai bine ca locul de cuibarire sa ramana ascuns de ochii curiosilor. Pe de alta parte, recunosc si ca am un fel de superstitie in legatura cu venirea pe lume a unor puisori, prea multa anticipare si asteptare parca aduce ghinion. De aceea voi scrie toate detaliile si voi publica toate fotografiile abia dupa ce procesul de cuibarire si crestere a puilor se va fi incheiat. Pana atunci, le urez tot norocul din lume!

9 comentarii:

 1. Succes si asteptam vesti! Am o intrebare totusi: citeam azi, intr-un calendar de perete ca, in 1987, vrabia neagra de litoral a fost declarata disparuta. Am cautat informatii pe net, dar nu am gasit nimic. Stii ceva de ea?

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu veti gasi informatii pe net pentru ca denumirea de vrabie neagra de litoral nu exista, nu stiu la ce specie va referiti. La noi exista, cu nume oarecum asemanator, vrabia negricioasa, dar nu poate fi numita de litoral, exista in tot sudul tarii, mai ales in lunca si campia Dunarii - nu este o specie disparuta, dimpotriva e o specie cu extindere spre nord. O specie de vrabie care nu a mai fost semnalata demult este vrabia de stanca, aparea foarte rar, mai mult in zona Cazanelor Dunarii. Puteti sa reproduceti aici, in citat, ce scria mai exact in articolul din calendar?

  RăspundețiȘtergere
 3. "La data de 19 oct. 1987, vrabia neagra de litoral a fost declarata specie disparuta".

  RăspundețiȘtergere
 4. Am gasit la ce se refereau, la vrabia - cenusie - de mare, o specie din America, din Florida, cu ultima observatie in 1987

  RăspundețiȘtergere
 5. Initial am crezut ca va referiti la vreo specie din Romania, de fapt e o specie care traia in numar limitat intr-o zona insulara de langa coasta Floridei precum si pe aceasta coasta, in numar mai mare pe insula Merrit. Era foarte dependenta de un anumit tip de habitat care a disparut, cu interventia umana in zona. S-a incercat inmultirea ei in captivitate, fara succes, neavand suficiente femele, apoi hibridizarea, si ultima pasare a murit in captivitate pe data de 19 oct. 1987.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deci e vina celor care au facut calendarul ca nu s-au informat corect....

   Ștergere
  2. Nu e incorect ce zic ei acolo, doar ca nu au intrat in amanunte si au tradus altfel numele din engleza al pasarii.

   Ștergere
 6. Să fie sănătoși puii, indiferent de ce specie sunt!

  RăspundețiȘtergere
 7. da, sper sa iasa puii, desi va fi foarte greu sa prind momentul.

  RăspundețiȘtergere