Translate

joi, 17 ianuarie 2013

PASARI DIN ROMANIA

Acest blog va fi despre pasari.  Despre intalnirile mele cu pasari din Romania. Mai ales despre prima mea intalnire si fotografiere a speciei. Amintiri despre pasari. Intamplari, amanunte, identificari......pe scurt povesti cu pasari si imagini. Mentionez ca absolut toate pozele de pe blog sunt facute de mine. Mai bune, mai rele...asa cum a fost norocul meu si priceperea.
Nu voi vorbi pe larg despre locatia acestor pasari...Pasari din Romania. Tara noastra are sansa sa gazduiasca si sa priveasca in tranzit un numar destul de marisor de specii, mai mult de 300. Specii, adica o mare diversitate, un spectacol de frumusete. O frumusete discreta, si totusi impresionanta. Imi place frumusetea naturala a pasarilor, asa cum sunt ele, in general, camuflate in peisaj, pasari care se pierd in jocul de umbre si lumini al copacilor si ierburilor, pasari care nu "tipa" din tufis in penaj de pasare exotica. Imi plac si pasarile stralucind in hainele lor de nunta, sub un soare generos sau discret, in acele scurte momente in care isi arunca temerile si binevoiesc sa ne fericeasca cu paleta lor de culori si nuante.

Actualizare numar specii intalnite - 310












 august 2021, cineva de pe You Tube a facut un video de muzica de relaxare pe fotografiile de pe blogul meu. 

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru initiativa. Ma bucur mult ca am gasit blogul tau, te felicit pentru povesti si astept cu interes noi imagini si filmulete din calatoriile tale in lumea pasarilor. Voi posta pe blogul meu un link catre blogul tau, pentru ca povestile tale merita cunoscute de cat mai multa lume si mai ales de iubitorii pasarilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc foarte mult!
    cunosc bine "casa cu perusi" , deseori am folosit blogul ca pe un determinator foarte bine construit si ilustrat. Felicitari din suflet pentru el..O sa citesc cu si mai mare atentie articolele dedicate papagalilor..am maaaare nevoie pentru relatia mea cu papagalul meu nimfa care iubeste mult pasarile dar deloc oamenii..

    RăspundețiȘtergere